S. van Grieken B.V.

Loodgieters – Centrale verwarming

Over ons

van grieken pand

Het bedrijf van Johan werd ruim zestig jaar geleden opgericht door zijn vader Simon, maar de eerste aanzet werd al gegeven door opa. Die was als loodbrander actief in de fabriek van Ketjen. Vader Simon zou daar ook loodbrander worden, maar begon, samen met een compagnon, toch voor zichzelf.

Alleen verder

ketelIn 1980 besloot Simon van Grieken alleen verder te gaan en richtte S. van Grieken BV in de chrysantenstraat 32 op. De werkzaamheden bestonden uit  loodbranders-, loodgieters- en dakwerk, het bedrijf liep enorm goed en er werden werkzaamheden verricht voor onder andere Ketjen, Hoogovens, Shell en diverse woningbouwverenigingen. Al gauw werd het pand te klein en verhuisden naar het huidige pand in de Chrysantenstraat 16-18. Daar werden ook de werkzaamheden uitgebreid met Infra aan gas, water, riool en elektra.

 
 
 
 
 
 

Verder uitbreiden

Met de komst van zoon Johan in het bedrijf werden de werkzaamheden nog verder uitgebreid. Inmiddels is het bedrijf namelijk ook gespecialiseerd in centrale verwarming, regeltechniek, luchtbehandeling en airco. “Het stond niet al van tevoren vast dat ik het bedrijf zou overnemen, maar ik was al wel van kinds af aan het werk in de zaak. Bovendien boden mijn opleidingen op een gegeven moment de kans om in het bedrijf te stappen”, vertelt Johan.

 

Energie Beheer

Eén van de belangrijkste veranderingen in het bedrijf met de komst van Johan was de introductie van de regeltechniek. Hij ontwikkelde een systeem genaamd Energie Beheer waarmee verwarmingsinstallaties in middelgrote gebouwen op afstand geregeld kunnen worden. “In hele grote gebouwen bestond dat al, maar voor bijvoorbeeld voor kleinere kantoren en scholen was dat er nog niet. Wij kunnen bijvoorbeeld op afstand de temperaturen regelen en ook storingen zien wij al voor dat de klant er erg in heeft .”

Hechte groep

Het team van S. van Grieken BV is hechte groep. “Een echt familiebedrijf, daarom was het feest ook zo gezellig”, lacht Johan. “ De meeste medewerkers zijn al lang in dienst en hebben daarom een schat aan ervaring opgedaan. Bovendien zijn ze allemaal specialist op hun vakgebied, maar zijn ze ook op verschillende disciplines inzetbaar.”

Eigen beheer

Het bedrijf van Johan beschikt al vijftiien jaar over het VCA-certificaat, wat inhoud dat alles in orde is op het gebied van veiligheid. Bovendien is S. van Grieken BV ook Komo-gecertificeerd. Dit wil zeggen dat het team van Johan zelf installaties mag ontwerpen, installeren en eindcontroles mag uitvoeren. Verder worden alle werkzaamheden in eigen beheer uitgevoerd en beschikt het bedrijf over een uitgebreid arsenaal zoals, steigers,ladderlift , hoogwerkers, hogedrukinstallaties en andere specifieke gereedschappen.